Water in het randkussen

Er loopt regelmatig water onderuit de beschermrand, door de afwateringsgaten. Zelfs na een zonnige periode

Het is een gegeven dat er water in de beschermrand kan komen. Deels door regen en vocht vanuit de omgeving. Water lekt door de stiknaden van beschermrand naar de binnenzijde en deels door condensatie in de beschermrand

Ja, het water van binnenuit de beschermrand wordt afgevoerd door de afwateringsgaten. Voornamelijk tijdens het springen en dus het bewegen van de beschermrand. Dat leidt to water stroompjes naar het midden van het springdoek. Onhandig, met het risico op natte voeten.

Ja, dit gebeurd. Het is een natuurkundig proces. Het is onhandig dat de afwateringsgaten naar het springdoek leiden maar een alternatief met de best mogelijke afwatering, bestaat helaas niet. Afwateringsgaten bevinden zich aan de binnenzijde van de beschermrand, aan de onderkant. Dit omdat het het laagste punt van de beschermrand is (de beschermrand loopt een beetje naar binnen) Water moet altijd afgevoerd worden vanaf het laagste punt en in dit geval, naar het springdoek.

Na een regenachtige periode, kan water zich ophopen binnenin de beschermrand. It zal een paar dagen duren voor al het water weg is. Het helpt wanneer het water richting de afwateringsgaten wordt geleidt, om zo het merendeel van het water weg te krijgen. Door dit een handje te helpen, zal het de waterstroompjes tijdens het springen verminderen. Hoe het water te geleiden naar de afwateringsgaten is een uitdaging en kan niet in een paar woorden worden uitgelegd. Gewoon doen is het devies.

Achterblijvend water in de beschermrand zal vanzelf verdwijnen door de “ventilatie/ademen” van de beschermrand.

 

Er staat water op het springdoek van mijn trampoline. Is dat normaal? 

Water op het springdoek is op zichzelf geen probleem. Dit gebeurd vaak bij relatief nieuwe trampolines. Het springdoek heeft tot op zekere hoogte een waterafstotende laag, waardoor het water niet onmiddelijk door het springdoek naar beneden lekt. Na verloop van tijd zal dit vanzelf minder worden.

 

Er staat water in het gat onder de trampoline?

Zorg voor goede drainage, zoals omschreven in de BERG installatie handleiding. Dit kan op verschillende manieren en is afhankelijk van het type grond. In veel gevallen zal actie niet nodig zijn en zinkt het water automatisch in de grond. Simpele drainage op het diepste punt van het gat in de vorm van een cylinder gat met diameter van 30-40 cm, ongeveer 1 meter diep, gevuld met grind, zal afdoende zijn.

Staat de trampoline in de buurt van een sloot of loopt er in de buurt een rioolbuis overweeg dan om hier een aansluiting op te maken. Het is altijd een extra klusje maar daarna heeft u er geen omkijken meer aan. 

  Erwin/Berg Toys     02-10-2020 10:30     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Webwinkel Keurmerk