Trampoline ingraven

Door een trampoline (gedeeltelijk) in te graven vergroot u de veiligheid voor de springer en zal de trampoline een minder opvallen in de tuin. Voor het ingraven moet er dan wel een kuil onder de trampoline gegraven worden.

Inbouwtrampolines ingraven

Sinds enige jaren zijn er speciale inbouw- of ingraaf-trampolines op de markt. Deze vereenvoudigen het ingraven.
De trampoline is dan voorzien van korte (20 cm.) pootjes waardoor de poten niet meer hoeven te worden ingegraven. De trampoline kan dan zo boven de kuil geplaatst worden en blijft dan een stukje boven de grond. Dit laatste is ook nodig zodat de lucht tijdens het springen weg kan. Als dit niet het geval is zal het springen zwaarder gaan. De lucht moet vrij kunnen verplaatsen. 


Opbouw trampolines ingraven

Ook een hoogstaande trampoline kunt u ingraven. De poten worden mee ingegraven of de poten worden ingekort. Indien de poten ingegraven worden zal deze trampoline zeer stevig in de grond verankerd staan en zal wegwaaien niet mogelijk zijn.

Met een deels ingegraven trampoline vergroot u de veiligheid aanzienlijk terwijl u toch niet zo een diepe kuil hoeft te  graven. (40 cm. diep in het midden). Zie de tekening hieronder.

Indien u de kuil licht aflopend uitgraaft is het meestal niet nodig om een verstevigingsconstructie in de kuil te maken. Maak de kuil in de vorm van een knikkerpotje.

Tip: hou min. 10 cm tussen de bovenzijde van de trampoline en het gras. Tijdens het springen kan dan
de lucht onder de trampoline nog vrij bewegen. Zo voorkomt u: het trager springen door luchtweerstand en het mogelijk klapperen van het randkussen tijdens het springen

 

inbouw trampolines

  


 

 

 

 Fotovoorbeeld ingraven trampoline

ingraven1    ingraven2    ingraven3    ingraven4
1. kuil graven 2. frame waterpas plaatsen 3. stenen tegen verzakken 4. veren en mat plaatsen


Ingegraven, 30 cm. boven de grond


Schema ingraven opbouw trampoline 


1. Graaf een gat volgens onderstaande tekeningen. De diameter van de kuil is de diameter van de trampoline min 50 cm.Hoe diep moet de kuil worden? Dat is vrij eenvoudig. Het is de hoogte van de trampoline min de uiteindelijk hoogte. Dus een
trampoline die 90 cm. hoog is en straks 20 cm. boven het maaiveld uit blijft staan, heeft een kuil van 70 cm. diep nodig. Deze
diepte is het midden van de kuil en loopt naar de randen op. 


2. Inkorten verticale poten

Kort de poten in. 


Verwijder de verticale pootdelen of kort ze een stukje in. Zaag wel aan de juiste kant van de pijp. 


3. Zet de trampoline vast met een verankeringset als de trampoline op een winderige plek staat. In een beschutte tuin is dit meestal niet nodig. 

4. Afdichten gat tussen gras en trampoline Zorg dat er niets (mensen, dieren of rommel) onder de trampoline kan komen, ook voor de
veiligheid van de springer. Dit kan bijvoorbeeld met gaas of hekwerkachtig gevlochten materiaal. Ook kan een Etan inbouwset worden gebruikt.
Hou dan de hoogte van de trampoline op 30 cm. boven het maaiveld. 
 


 

Ingraven m.b.v. mini-kraan

Dit is mogelijk indien u boven de lijn Purmerend-Alkmaar woont. Wij werken hierin samen met een derde partij. Extra werkzaamheden in uw tuin kunnen in overleg gelijk uitgevoerd worden. Neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Youtube Video ingraven Exit trampoline

Webwinkel Keurmerk