Opknapbeurt voor de trampoline

Het voorjaar komt er aan dus het wordt weer trampolinetijd voor de jeugd. Mogelijk hebben ze maanden lang binnen gezeten en staan ze nu al weer te springen om straks op de trampoline te kunnen springen. Eindelijk!  Maar als de zonnestralen straks stralen en de temperatuur gaat stijgen moet de trampoline natuurlijk wel in topconditie klaar staan. De kinderen moeten natuurlijk wel veilig kunnen springen. Controleer daarom nu alvast de staat van de trampoline. En dan met name de springmat, het randkussen en het veiligheidsnet.

 

Controleer de springmat op de staat van het doek, de stiksels en de V-ringen. Gescheurde springdoeken moeten vervangen worden. Kleine gaatjes in het doek moeten in de gaten gehouden worden. Zijn de stiksels slecht? Overweeg dan reparatie of koop een nieuwe mat. De mat zal dan inmiddels al flink wat jaren oud zijn wat een reden kan zijn tot vernieuwing. De kosten voor een nieuwe springmat zijn verwaarloosbaar in verhouding met verwondingen die kinderen kunnen oplopen met een onveilige trampoline. 

 

Een oud en versleten randkussen welke de veren niet meer goed afdekt is een risico voor de kleine springertjes. Randkussens hebben niet het eeuwige leven en moeten dus om een X-aantal jaren vervangen worden. Vooral de UV stralen in het zonlicht zorgen voor het verouderingsproces van de trampolinerand. Maar ook de andere weersinvloeden hebben een negatieve invloed op de rand van de trampoline. Het gebruik van een trampolinehoes zal hier wel een remmende werking op hebben. Natuurijk zal ook het gebruik zijn invloed op de rand hebben. Kinderen willen nog wel eens zitten en rennen over de rand. Daar is rand eigenlijk niet voor gemaakt. Springen en spelen doe je op de mat, de rand is ter voorkoming van contact met de veren. 
En natuurlijk wil het oog ook wat. Met een nieuw randkussen lijkt de gehele trampoline weer als nieuw en kunt u weer genieten van het uitzicht in uw tuin. 

 

 trampoline weer als nieuw

trampoline weer als nieuw - Aerdenhout

 

 

Ook een veiligheidsnet zal zo nu en dan vervangen moeten worden. De UV-stralen in het zonlicht en het gebruik door de kinderen zullen het net verouderen. En het net heeft natuurlijk wel een belangrijke functie waardoor deze altijd in een perfecte staat moet zijn. Voorkom dat de kinderen door het net gaan. Controleer het net tijdig en vervang deze indien nodig. Bij Rainbow Trampolines verkopen we de netten ook los dus u hoeft niet de palen, foam en beugels te vernieuwen als dit niet noodzakelijk is. 

 

trampoline in slechte conditie

een onveilige situatie

 

Labels:

  Erwin Martens     22-02-2019 22:50     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Webwinkel Keurmerk