Trampoline springen en Fitness

Trampolinespringen is goed voor de ontwikkeling van kinderen

Trampolinespringen is goed voor zowel de lichamelijke, fysieke en sociale ontwikkeling van het kind

Nu er veel meer vertier binnenshuis is door televisie, computer, games, enz. gaan kinderen steeds minder buitenspelen. Tenzij er een trampoline in de tuin staat. Kinderen kunnen daar uren op spelen. Met vriendjes, broertjes, zusjes, etc. maar ook alleen. 
Lichamelijke beweging is noodzakelijk voor een gezonde groei. Trampolinespringen is ultiem bewegen. Springen, koppeltjeduiken, salto's, spelletjes, etc. Het kan allemaal op de trampoline.

Trampolinespringen moet je leren en ervaren. Het begint bij rustig springen in je eentje, dan samen, dan gek doen, wildere sprongen, salto's en wie weet wat allemaal nog meer. Je zult je motoriek er mee ontwikkelen, evenwichtsgevoel, spierkracht en doorzettingsvermogen en je zult heel veel plezier hebben. Welke kind vindt trampolinespringen nou niet leuk?

Ook voor ouderen is trampolinespringen een prima en gezonde bezigheid. Het is goed voor de conditie, longcapaciteit, sterkere botten, goed tegen stress, bevorderd spiergroei, geeft extra vetverbranding, is hartversterkend en vergroot het balansgevoel. 


Fitness met een trampoline

 

Webwinkel Keurmerk