Trampoline Weetjes

Een trampoline ook in uw tuin?

Zomers worden topzomers als je kan trampolinespringen. Springen op een trampoline van Rainbow Trampolines is spannend en je bent van lol verzekerd. Veel kinderen hebben uren speelplezier op een trampoline. Kijk eens rond op onze site welke trampoline het meest geschikt is voor jullie tuin. Zijn er nog vragen stuur dan een email of bel ons.

Is een Trampoline stevig en veilig?

Trampolines zijn verkrijgbaar in diverse kwaliteiten. Van "wegwerp" kwaliteit tot professioneel en alles wat daar tussen zit. Wij geven zelf de voorkeur aan midden en top kwaliteit. Van 3 tot 5 sterren. Een trampoline van een betere kwaliteit zal niet enkel beter springen maar zal ook langer meegaan waarbij je minder snel aan vervanging toe bent van bijvoorbeeld veren, springmat of randkussen. 
De betere trampoline zal voorzien zijn van een goed en stevig randkussen die altijd op zijn plek blijft liggen en dus niet opwaait. Een goed randkussen voorkomt het contact tussen de springer en de veren. Een kind wat tussen de veren komt kan zich lelijk bezeren.

Een trampoline dient dus geproduceerd te zijn volgens een veilig ontwerp. En een trampoline kan ook keurmerken hebben. Maar is een trampoline daarmee veilig? De grootste veiligheid komt vanuit de gebruiker. Je hebt springertjes die de vreemste kapriolen uithalen zonder verwondingen op te lopen maar je hebt ook kinderen die heel rustig springen maar toch ook een botsing maken of verkeerd neerkomen. De trampoline kan dan wel veilig zijn, de situatie en gebruik zijn ook zeker medebepalend.
Moet ik een kind dan niet meer laten springen? Dat is te ver gedacht. Op een fiets, lopend of in de auto kan een kind ook bezeerd raken. Een kind moet zijn grenzen kennen en leren. En dat leren gebeurt spelenderwijs. Met vallen en opstaan. Maar wel leuk, met broertjes, zusjes, vriendjes, papa's en mama's. En soms zelfs opa's en oma's. 

Het ontstaan van het trampolinespringen

Sommige bronnen beweren dat het bij de eskimo's vandaan komt. Zij sprongen al op een strak gespannen walvishuid. Het echte en oorspronkelijke trampolinespringen komt uit het circus. In de Verenigde Staten begin vorige eeuw was er een groep turners die een verend matras gebruikte en diverse sprongen beoefende. De eerste benaming was trampolining. In de VS maar ook in Australië en Nieuw Zeeland waren er groepen en leden die het trampolinespringen als sport beoefende. In de jaren vijftig kwam deze sport ook naar Europa en in het jaar 2000 werd het trampolinespringen geïntroduceerd bij de Olympische Spelen. 

Vanuit Australië zijn de tuintrampolines opgekomen. Eerst Australische trampolines, later de trampolines uit het Verre Oosten als China en Vietnam.

Wil je meer weten over trampolines, lees dan ook eens Wikipedia over trampolines 

Heb je zelf een leuk item of tip? Laat het ons weten. Bij plaatsing ontvang je een leuke attentie.
 

Webwinkel Keurmerk